30 July 2009

PEGAWAI ALI RUSTAM DIDAKWA DI MAHKAMAH KERANA RASUAH

Seorang pengarah unit di Jabatan Ketua Menteri dihadapkan di Mahkamah Sesyen di sini, petang ini atas tuduhan mengemukakan tuduhan palsu sebanyak RM10,000 kepada Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) dua tahun lalu.

Johari Yusof, Pengarah Rumahku Syurgaku didakwa mengemukakan satu invois bernombor 0054 atas nama AR Karisma Enterprise, yang beliau mempunyai kepentingan dan mengandungi butiran matan palsu pada 8 Mei 2007

Invois berkenaan adalah untuk kerja penyediaan pakej persembahan dan peralatan teknikal Malam Sinar Maulidurrasul pada 1 April 2007 sempena Ekspo Perdagangan Islam 1428H di pekarangan Masjid Al-Azim di Bukit Palah, dekat sini.

Rumahku SyurgaKu adalah satu unit di bawah Jabatan Ketua Menteri Melaka yang bertanggungjawab melaksanakan program berbentuk keagamaan dan kekeluargaan di negeri ini.

Apa nak pelik kalau pegawai di bawah Ketua Menteri Melaka dituduh rasuah. Bapa borek anak rintik. Siapa yang tak kenal Ketua Menteri Melaka? Satu-satunya Ketua Menteri dalam dunia yang terang-terang didapati rasuah tetapi masih lagi disanjung dan dikekalkan sebagai Ketua Menteri. Mungkin inilah salah satu rukun 1Malaysia: Rasuah didahulukan, perasuah diutamakan...