22 March 2009

CALON PAS BUKIT GANTANG?


Secara rasmi calon Pas bagi pilihanraya kecil Parlimen Bukit Gantang akan diumumkan esok. Tetapi tak salah rasanya saya menghangatkan spekulasi bahawa Ustaz Idris Ahmad akan dinamakan sebagai calon pilihan utama.
Sebagai anak jati Bukit Gantang Ustaz Idris dilihat calon yang hampir pasti untuk kerusi yang dikosongkan berikutan kepulangan kerahmatullah Allayarham Roslan Shahrum.
Ustaz Idris merupakan seorang pemimpin Pas yang mudah didekati dan mesra bagi mereka yang mengenali beliau.
Semasa di Universiti saya sering terlibat dengan program yang dikendalikan oleh beliau. Tokoh Pas yang berpendidikan tinggi yang berlatar belakang pendidikan agama serta berpengalaman luas sepanjang kerjaya sebagai pensyarah di Uitm, dan Intis
Sepanjang mengenali Ustaz Idris, beliau juga seorang yang bersemangat kental sebagai pemimpin Pas yang sentiasa menghambakan diri untuk kepentingan jemaah dan Islam serta masyarakat.
Beliau juga seorang yang low proflie dan sentiasa gigih dalam perjuangan.
Apa yang saya paling ingati adalah kesudian beliau menghadiri majlis walimah saya satu ketika dulu semasa bertugas sebagai pensyarah di UiTM Melaka walaupun dalam kesibukan tugas dan pelbagai tanggungjawab.
Kepada pengundi di Parlimen Bukit Gantang saya jamin anda tidak akan rugi memilih calon Pas ini jika terbukti nama beliau bakal diumumkan esok yang sedia berkhidmat dan berbakti kepada pengundi, masyarakat dan negara demi kepentingan agama dan negara.