18 October 2010

CAWANGAN SEKOLAH MURID MENGANDUNG BAKAL DIBUKA

Berita ini pasti akan menyebabkan KM Melaka, Dato Seri Muhd. Ali Rustam akan senyum sampai ke telinga. Tindakannya menubuhkan Sekolah Harapan untuk pelajar yang mengandung hasil daripada zina akan diikuti oleh negeri jirannya.

Cuma, ia tak dinamakan sekolah tetapi dikenali sebagai Pusat Remaja Hamil. Pusat berkenaan akan dibina di Nilai Negeri Sembilan. Perkara ini diumumkan oleh Pengerusi Perkim Negeri Sembilan, Datuk Siti Rahmah Kassim.

Eloklah tu, bila dah ada cawangan maka selepas ini boleh buat program pertukaran pelajar. Selain itu boleh juga buat pertandingan seperti Bayi Cantik, Bayi Paling Berat, Bayi Paling Putih dan Bayi Paling Hitam. Tetapi yang pastinya ramai bayi yang kulit sawo matang kecoklatan. Siapa lagi kalau bukan anak-anak Melayu yang mengaku Islam dalam surat beranaknya.

Inilah contoh manusia yang berfikir secara logik dalam menyelesaikan masalah ummah. Punca berlakunya maksiat yang membawa kepada gejala zina dan buang bayi tidak disekat. Malah dibiarkan berlaku secara berluasa.Terbaru konsert artis homeseksual dari Barat Adam Lambert yang diluluskan oleh kerajaan 1Malaysia di Stadium Putra Bukit Jalil 14 Oktober lalu.

Kalau nak tegak hukum Islam tu lagilah jauh. Kita tunggulah apa lagi bala dan azab yang akan menimpa umat di negara ini selagi mereka yang mempermainkan dan mempersenda hukum Allah dan menyuburkan budaya maksiat dibiarkan terus berkuasa. Buatlah perubahan, kalau bukan pun untuk kita tetapi generasi cucu cicit kita pada masa akan datang.