01 August 2010

SEKAT DAN PROVOKASI CERAMAH PR BUKTI UMNO SANGAT TERDESAK

Umno semakin cemas dan lemas dengan pelbagai pendedahan skandal, rasuah dan penyelewengan yang berlaku melibatkan pemimpin mereka serta yang sewaktu dengannya. Maka pelbagai taktik keji dan kotor dilakukan untuk menyekat segala maklumat sampai kepada rakyat.

Sekatan dan amaran kepada media milik Pakatan Rakyat seperti Harakah, Suara Keadilan dan Rocket membuktikan Umno cukup gelabah dengan apa yang dilakukan oleh tangan-tangan mereka selama berkuasa dengan menipu dan membodohkan rakyat.

Maka bagi menghalalkan tindakan yang tidak bertamadun dengan membelakangkan prinsip demokrasi dengan cuba menyekat sebarang bentuk penyampaian maklumat kepada rakyat maka pihak berkuasa dan agensi kerajaan diperalatkan .

Malah pemimpin Umno sendiri juga menjadi juara dalam melakukan provokasi terhadap ceramah anjuran Pakatan Rakyat.Paling ketara seperti gangguan ceramah yang didalangi dan diketuai oleh Ketua Menteri Melaka yang bergelumang dengan rasuah sebelum ini.

Jika sebelum ini beliau cukup terkenal apabila berkokok seperti ayam jantan hendak kena sembelih dalam satu majlis ceramah untuk mempersendakan presiden Pas, Tuan Guru Dato Seri Hj. Abdul Hadi Awang. Kebelakangan ini beliau membodohkan diri sendiri apabila beberapa kali menjadi penceramah bidan terjun berhampiran tempat ceramah yang diadakan oleh Pakatan Rakyat terutama di Dun Bukit Baru yang diwakilinya sekarang.

Apa yang berlaku di Rengit Batu Pahat malam tadi menjadi satu lagi bukti bahawa Umno cukup fobia dan gerun dengan kebangkitan serta sokongan rakyat kepada Pakatan Rakyat. Jika mereka kuat mengapa perlu ada gangguan terhadap segala bentuk aktiviti dan program pakatan Rakyat.

Bagi saya apa yang dilakukan hanya mukadimah dan memberi gambaran bahawa banyak lagi provokasi dan sekatan bakal dilakukan. Maka sekali lagi rakyat di negara ini bakal dihidangkan bahawa kononnya pemimpin dan penyokong Pakatan Rakyat bertindak bertentangan dengan undang-undang Umno!