08 October 2008

NAJIB KEMPUNAN ?


Malam tadi kira-kira 200 orang berkumpul dan menghadiri pertemuan bersama Pak Lah di Sri Perdana Putrajaya untuk menyatakan sokongan dan meminta Pak Lah tidak tunduk pada desakan untuk tidak bertanding jawatan Presiden UMNO.

Sebentar tadi kira-kira 30 orang penyokong dan kumpulan NGO berkumpul di depan pintu Sri Perdana untuk menyatakan sokongan dan rayuan terakhir agar Pak Lah tidak tunduk pada mana-mana pihak. Nampak gayanya Najib akan kempunan untuk menjadi orang nombor satu negara.

PENYOKONG PAK LAH MENYATAKAN SOKONGAN SEHINGGA MINIT-MINIT TERAKHIR

LAMBAIAN TERAKHIR ????

PAK LAH AKAN BERUNDUR ATAU BUAT U TURN ?


Dalam kesibukan menguruskan dan menjaga anak yang dimasukkan wad di GH sejak kelmarin saya masih sempat menerima tetamu yang merupakan AJK Bahagian UMNO Alor Gajah dan isterinya AJK Wanita Bahagian yang datang berhari raya petang semalam.

Bila dah bertemu orang politik sudah pasti antara perkara yang rancak disembangkan ialah tentang politik semasa. Saya bertanya mereka jadi tak Pak Lah berundur atau Pak Lah akan buat U Turn ?

Katanya, siapa yang hendak berundur ? Tapi pak Lah dah terdesak dan terpaksa berundur. Pak Lah dah tak ada pilihan.Najib dan kemaruk sangat nak jadi Presiden UMNO dan PM. Kecuali..Pak Lah buat U Turn..walaupun kena saman !

Kepada AJK Bahagian dan wanita Bahagian berkenaan saya dalam lama 'kenen' supaya tinggalkan UMNO lebih-lebih lagi dalam keadaan gawat sekarang...kerana mereka tak lain dan tak bukan adalah abang kandung dan kakak ipar sendiri !