30 May 2009

PASTI KAWASAN BUKIT KATIL JOHAN KESELURUHAN SUKAN PASTI NEGERI MELAKA

Pengurus, juruletih pasukan Kawasan Bukit Katil dan Kota bergambar sebelum aksi final bola sepak

Penjaga gol Pasti Kawasan Jasin terkedu melihat rakan sepasukan membuat 'senamrobik' di depan pintu gol sendiri...

Pasti Kawasan Bukit Katil sekali lagi mengekalkan kejuaraan yang dimenangi tahun lalu apabila muncul johan keseluruhan Sukan Pasti Peringkat Negeri Melaka yang diadakan hari ini. Kejohanan kali ini berlangsung di Kompleks Sukan Rakan Muda Lendu Alor Gajah.

Walaupun gagal mengekalkan kejuaraan bola sepak dengan muncul naib johan setelah tewas kepada pasti kawasan Kota 0-2 dan tempat ketiga bola jaring itu sudah memadai bagi Pasti Kawasan Bukit Katil untuk mengekalkan kejuaraan.

Kejayaan ini juga bertambah manis apabila pasukan bola sepak Kawasan Bukit Katil berjaya menewaskan Pasti Kawasan Jasin dalam pertandingan separuh akhir iaitu 1-0 yang memaksa penjaga gol pasukan lawan terpaksa memungut bola dalam gol sendiri...

Beberapa orang pemain bola sepak dan bola jaring dari kawasan Bukit Katil turut terpilih untuk mewakili Pasti Negeri Melaka ke kejohanan Sukan Pasti Peringkat Kebangsaan yang bakal berlangsung di UNISEL Selangor.

Tahniah dan syabas kepada semua yang terlibat terutama semua guru, murid dan ibu bapa dari Pasti Ar Rahmah, Seri Jati dan Al Ikhwan yang mewakili Kawasan Bukit Katil pada sukan pasti negeri tahun ini.

PRK PENANTI DAN MANEK URAI : SATU LAGI REFERENDUM RAKYAT


Pilihanraya Penanti dan Manek Urai, dua pilihanraya kecil yang begitu dibimbangi oleh Umno@BN. Rakyat dijangka akan keluar beramai-ramai mengundi calon Pakatan Rakyat untuk menyatakan protes dan menghantar isyarat kepada kepimpinan 1Malaysia yang diterajui oleh Dato Seri Najib bahawa mereka bukan bodoh yang boleh diperkotak-katikkan.

Rakyat semakin meluat dengan permainan politik kotor di Perak yang masih buntu dan tidak stabil. Rakyat juga semakin merana dengan krisis ekonomi yang makin dirasai negara yang gagal ditangani dengan sewajarnya. Rakyat merasakan diri mereka dipermainkan apabila pemimpin-pemimpin 1 Malaysia terus hidup bermewah-mewah ketika rakyat marhaen terus hidup menderita.

Isu pembunuhan Atantuya, skandal berbilion ringgit melibatkan Zon Bebas Pelabuhan Klang yang membabitkan pemimpin Umno@BN, lesap entah kemana puluhan billion duit rakyat dalam pakej ransangan ekonomi ( sebenarnya meransang pemimpin Umno@BN ) semuanya membuktikan bahawa sandiwara dan lakonan pemimpin 1Malaysia sudah sampai tahap yang melampau dan keterlaluan.
Pemimpin Umno@BN tidak perlu buat-buat terkejut dan terkedu dengan peningkatan kadar jenayah seperti kebiadapan ahlong kerana pemimpin 1Malaysialah yang menjadi pendorong kepada semua ini berlaku. Ada kuasa disalahgunakan. Ada kuasa lebih ditumpukan mengumpul harta dan kekayaaan. Harta rakyat umpama harta sendiran berhad. Rakyat terus hidup dalam ketakutan dan kemiskinan.

Justeru itu, pilihanraya Penanti dan Manek Urai akan menjadi medan terbaik bagi rakyat untuk mengajar dan menghantar referendum bahawa rakyat menolak Umno@BN untuk dulu kini dan selamanya....