06 November 2009

SELAMAT MENGADAKAN EGM...ehhh...SEMINAR

Esok Kepimpinan Pas Pusat, Dewan-dewan serta saf utama Pas di peringkat negeri dan Kawasan akan berseminar untuk mencari formula dan titik persamaan menyelesaikan segala isu berlaku dan seterusnya memantapkan perjuangan Pas sebagai wadah dan alternatif kepada rakyat Malaysia yang begitu dahagakan perubahan dan pembaharuan setelah sekian lama diperintah regim Umno@Barisan Nasional yang penuh dengan skandal, krisis, rasuah yang mencengkam kehidupan rakyat.

Semoga pertemuan di Dewan Dato Fadzil Nor akan membawa lembaran baru kepada perjuangan Pas. Semoga pertemuan di dewan yang mengambil nama Allmarhum bekas presiden Pas akan kembali memarakkan semangat dan roh perjuangan Allamarhum yang banyak membawa dimensi baru kepada Pas hari ini.

Sebagai orang kecil dalam jemaah saya ingin melihat kemesraan, ukhuwwah dan semangat perjuangan yang selama ini sukar digugat akan kembali bertaut untuk meneruskan visi dan misi perjuangan Pas untuk meneruskan tradisi dan kesinambuangan perjuangan membawa mesej dan dakwah Islam kepada masyarakat.

Saya begitu mengharapkan agar semua pihak yang berseminar akan mencari formula terbaik dan bukan menunding jari kepada mana-mana pihak 'ribut dalam cawan' yang melanda Pas hari ini. Apa yang berlaku hari ini adalah satu proses tarbiyyah untuk memastikan Pas tidak menyimpang dari landasan perjuangan.

Kepada semua pimpinan yang hadir dalam EGM ehhh seminar esok...Selamat Berseminar.