25 July 2009

LAGI PUKULAN TKO UNTUK UMNO@BN

Umno@BN menerima pukulan TKO seterusnya hanya kira-kira seminggu selepas bekas Naib Presiden MCA Dr Chua Jui Meng menyertai PKR minggu lalu. Hari ini Datuk SS Subramaniam bekas ahli Parlimen Segambut, 20 tahun menjadi Naib Presiden MIC secara rasmi mengumumkan menyertai PKR dalam satu majlis yang diadakan di Kampung Medan peatang tadi. Pengumuman itu dibuat oleh Ketua Umum PKR, Dato Seri Anwar Ibrahim.

Politik Malaysia dijangka akan terus digegarkan lagi dengan berita bahawa dalam tempoh terdekat seorang lagi pemimpin kanan Umno bakal menyertai PKR. Sekiranya berita ini menjadi kenyataan Umno@BN bukan sekadar menerima pukulan TKO tetapi KO!

H1N1: KINI SUDAH 10 DI MELAKA DITUTUP!


Wabak H1N1 terus menimbulkan misteri dan suasana membimbangkan apabila hanya 'berminat' dengan institusi pendidikan di Melaka. Semalam, ILP Bukit Katil, Pusat Latihan Kemas Bukit Katil dan SMK Teknik Bukit Katil memasuki senarai ke 10 institusi pendidikan di Melaka yang diarahkan tutup akibat wabak Demam Selsema Babi(H1N1).

Secara kebetulan, lapan dari sepuluh institusi pendidikan yang ditutup terletak dalam kawasan Parlimen Bukit Katil yang Ketua Bahagian Umno dan juga Ketua Menteri ialah Datuk Seri Muhd. Ali Rustam. Tetapi sehingga hari ini saya belum lagi mendengar atau melihat sebarang kenyataan atau tindakan Ali Rustam berkaitan dengan wabak berkenaan. Ke mana menghilang dan menyepi Ali Rustam ketika wabak ini melanda?

Dalam hal ini saya ingin merakamkan penghargaan dan terima kasih kepada pihak berkuasa Kementerian Kesihatan dan agensi dibawahnya seperti Hospital Besar Melaka , Poliklinik dan Klinik yang bertungkus lumus siang dan malam bagi menangani wabak ini yang sehingga kini telah mencatat 70 kes di Melaka.