18 March 2009

ALI RUSTAM AKAN MENDAPAT TALIAN HAYAT DARI PAK LAH?


Penyokong Muhyiddin dan Md Taib serta termasuk orang Melaka yang tidak mengemari stail kepimpinan Ali Rustam jangan gembira sangat dengan berita beliau dilarang bertanding jawatan Timbalan Presiden Umno oleh Lembaga Disiplin semalam.

Dalam politik Umno macam-macam boleh berlaku. Politik dalam Umno ni macam bawa kereta kadang-kadang boleh U Turn atau kalau yang terror sikit boleh terus konar baring! Malah kadang-kadang mereka boleh potong double line, potong sebelah kiri kalau tak pun terus potong barisan!

Hari ini Ali Rustam akan mengemukakan surat rayuan dan satu pertemuan akan diadakan bersama dengan Pak Lah yang baru pulang dari lawatan di Indonesia malam tadi.

Pak Lah dilaporkan agak terkejut dengan pelucutan hak bertanding Ali Rustam sebagai timbalan Presiden. ( sebenarnya dia lebih terkejut bila menantunya turut didapati bersalah tetapi hanya diberi amaran).

Kita semua mesti ingat, sehingga masa dan saat ini Pak Lah masih lagi Presiden Umno dan Perdana Menteri Malaysia. Apa-apa kemungkinan pun boleh berlaku dalam Umno.

Saya tak bercadang nak ulas lebih-lebih...tunggulah je lah kejutan yang saya jangkakan akan berlaku...Insyallah jumpa nanti. Wallahu'alam.