06 December 2009

UMNO LEMAS DI MUSIM TENGKUJUH

Musim Tengkujuh sudah mula melanda Pantai Timur. Sebagaimana lazimnya setiap kali musim tengkujuh ada kawasan dilanda banjir. Sehingga kini banjir di Pantai Timur khabarnya telah meragut lima nyawa. Dalam sibuk-sibuk cerita banjir dan lemas, Umno juga seolah-olah menerima nasib yang sama. Mereka cuba menyerang Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan pelbagai isu dan penghinaan tetapi akhirnya semua itu kena atas batang hidung sendiri.

Hajat di hati nak gegarkan Kota Baru dengan demontrasi besar-besaran tetapi apakan daya tak sampai seratus yang hadir. Maka nak mencukupkan angka keribu-ribu, akhbar pengampu dan penipu mereka mengira segala bayang-bayang, polis dan tiang.Umno cuba mengambarkan TGNA tidak mampu untuk mentadbir Kelantan. Mereka cuba menggambarkan TGNA cakap merapu dan bertindak seperti orang sasau. Sebagai balasannya ribuan rakyat Kelantan tanpa mengira bangsa dan agama bangun dan berhimpun kelmarin menyatakan sokongan dan kasih sayang mereka kepada TGNA. Ternyata himpunan besar-besaran itu cukup menggerun dan menggusarkan Umno.

Umno kini terkapai-kapai dan lemas dalam isu ciptaan mereka. Dalam terkapai-kapai itu Umno dikejutkan pula dengan berita kira-kira 5 ribu ahli dan penyokong Umno Rantau Panjang mengugut untuk keluar dari parti itu. Dalam masa yang sama Umno di peringkat pusat turut mengalami nasib yang sama. Kemunculan semula P.Balasubramaniam dengan dakwaan terkini mengembalikan nostalgia rakyat ini kepada Altantuya terhadap perancang dan dalang di sebalik pembunuhan tragis itu. Itu belum ditambah dengan kes Kota Siputeh yang tidak memihak mereka. Jika Mahkamah Persekutuan mengiktiraf Dato Seri Nizar sebagai Menteri Besar Perak yang sah ia ibarat kemuncak kepada kemusnahan Umno.

Adakah ini semua petanda doa TGNA dan munajat rakyat Kelantan memohon kebinasaan dan kemusnahan Umno akan menjadi kenyataan? Semua itu kita pertimbangkanlah sendiri. Sebagai mana yang selalu disebut dan diingatkan doa mereka yang dizalimi tidak ada hijab di sisi Allah SWT. Maka kepada Umno tunggulah harinya, cepat atau pun lambat. Apa yang pasti sudah ada tanda-tanda Umno sudah mula kelemasan di musim tengkujuh ini!