02 May 2009

SEKAT MEDIA SIDANG DUN 7 MEI BUKTI UMNO TAKUT KEPADA KEBENARAN

Apa yang ditakuti dan disembunyikan Umno pada sidang DUN Perak pada 7 Mei ini? Sekali lagi Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Datuk Abdul Rahman Hashim menunjukkan kepada umum tentang kebebalan Umno dalam memahami erti demokrasi dan undang-undang.Hanya media pro Umno@BN sahaja yang dibenarkan membuat liputan pada sidang DUN 7 Mei ini. Manakala media alternatif seperti Harakah Daily, Suara Keadilan dan Malaysiakini ' diharamkan' daripada membuat liputan berdasarkan arahan SUK Perak.

Tindakan ini bukan sahaja mengambil alih tugas speaker Dun tetapi turut memberi gambaran bahawa Umno@BN takut dengan bayang-bayang sendiri. Jika mereka berada di pihak yang benar serta berpaksi kepada undang-undang apa yang perlu ditakutkan?

Semua ini menunjukkan bahawa Umno@BN bimbang segala tindakan jahat mereka akan terdedah pada sidang Dun nanti. Saya cukup yakin ada lagi taktik lebih jelik dan kotor bakal dilakukan oleh Umno@BN pada sidang Dun nanti. Sidang Dun 7 Mei ini bukan sahaja bakal penentu hidup atau mati Umno@BN di Perak tetapi sangat penting kepada maruah dan survival politik Dato Seri Najib Tun Razak yang mengetuai rampasan kuasa di Perak.

Dengan menghalang media alternatif membuat liputan, Umno@BN fikir mudahlah mereka membuat liputan dengan memesongkan fakta serta memanipulasi isu sebenar yang bakal berlaku. Umno@BN sebenarnya masih lagi bermimpi bahawa rakyat masih percaya dan bergantung kepada media pengampu dan penipu milik mereka. Mereka masih lagi bermimpi dan tidak mengambil pengajaran tentang kekalahan besar yang dialami dalam pilihanraya Umum ke 12 serta empat pilihanraya kecil Pasca pilihraya tentang sumbangan dan peranan media alternatif. Insyaallah kebenaran akan terbukti dan kebatilan akan hancur dan musnah.