23 February 2009

DVD 'TERLAMPAU' CHUA SOI LEK 'TERPAKSA' DIULANG CETAK


Permintaan yang menggalakkan memaksa 'penerbit' DVD 'aksi terlampau' lakonan Timbalan Presiden MCA, Datuk Chua Soi Lek terpaksa diulang cetak.

Jika sebelum ini, DVD berkenaan hanya meletup di pasaran selatan tanah air tetapi kini mula mendapat sambutan di Lembah Kelang. Amat jarang filem tempatan seperti lakonan Chua Soi Lek dapat bertahan dalam tempoh yang lama dalam arena perfilemen negara lebih-lebih lagi dalam kelembapan ekonomi sekarang.

Chua Soe Lek sendiri turut meramalkan filem lakonannya akan lebih mendapat sambutan selepas Mac nanti. Apa yang menyebabkan beliau meramalkan begitu, itu kena tanya pada Chua Soi Lek kerana dia lebih arif tentang pasaran filem tempatan.

Namun begitu, polis mula menjalankan sisatan kepada pelakon utama ini kerana sambutan yang begitu luar biasa. Apa-apa pun tahniah pada Chua Soi Lek, tahniah pada MCA dan tahniah kepada BN kerana masih 'menyimpan' pelakon yang menjadi sebutan ramai ini. Harap-harap Chua Soi Lek dapat diberikan kembali pos lamanya oleh Perdana Menteri sebagai menteri kesihatan supaya dapat menerbitkan filem-filem yang lebih bermutu.

UMNO PERAK SEMAKIN TERDESAK!

Assalamualaikum dan apa khabar semua.... rindu rasanya bila tak dapat update blog ini. Insyallah blog ini akan kembali mengikuti senario yang berlaku dalam dan luar negara.

Umno Perak semakin terdesak! Itu yang dapat saya katakan. Mereka sedar segala tindakan mereka bertentangan dengan undang-undang cuma 'restu' Sultan yang menyebabkan mereka banyak 'cengkadak'. Tapi itu semua tak akan ke mana!

Ini bukan zaman prasejarah atau zaman purba. Manusia bertindak bebas dan sesuka hati. Zaman kini zaman IT. Manusia ada panduan dan pedoman. Kalau Islam ada ikatan akidahnya. Kalau hidup bernegara ada undang-undang dan peraturannya. Tak boleh le nak main terjah macam itu je!

Terkini "Menteri Besar Istana', Dato' Dr. Zambry Abdul Kadir dan enam Exconya yang digantung daripada menghadiri sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) antara 12 dan 18 bulan, mahu mendapatkan panduan Peguam Diraja berhubung krisis perlembagaan Perak.

Menurut laporan sebuah laman akhbar online beberapa anggota pasukan peguam mereka dijadual berlepas ke London hari ini dengan disertai oleh salah seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) terbabit.
"Pasukan ini terdiri daripada peguam kanan dan muda, dengan salah seorang daripada mereka pernah terlibat dalam kes membabitkan Ketua Menteri Sabah pada 1986," kata sumber

Nampaknya segala peguam dan 'pakar perundangan' Umno pun sudah pening kepala tak dapat menyatakan dengan pasti tentang tindakan Umno di Perak serta tindakan balas kerajaan yang sah di Perak di bawah Pakatan Rakyat mencabar tindakan Umno di sudut perundangan dan pelembagaan.

Pimpinan Umno Perak dan 'barisan peguam handal' terpaksa berangkat ke London untuk mencari 'kitab kuning' dalam muzium London yang boleh menghalalkan tindakan mereka di Perak.

Tindakan dan kejayaan Pakatan Rakyat mencabar Umno Perak bakal memberi tamparan hebat bukan sahaja kepada Umno Perak tetapi masa depan Umno di seluruh negara! Oleh itu 'Kitab Kuning' di Kota London perlu dicari walaupun kos yang mahal terpaksa dibelanjakan.

Guna duit siapa? Guna duit poket sendiri? Naik flight nanti guna kelas ekonomi? Berapa pula kos untuk bayar peguam dari Kota London yang terkenal serba serbi mahal itu? Guna duit rakyat? Sudahlah mendapat kuasa secara pintu belakang secara haram kini bakal guna duit rakyat secara haram! SPRM macam mana tak nak siasat ke nanti?