16 May 2009

UMNO SEMAKIN FOBIA DENGAN PERKATAAN PILIHANRAYA


Menjelang sisa-sisa hayat Umno yang masih tinggal, perkataan pilihanraya adalah sesuatu menjadi fobia kepada mereka. Umpama orang yang pernah melihat hantu, yang takut bila mendengar perkataan hantu. Umno sudah melihat bagaimana mereka ditewas dan diaibkan dalam pilihanraya. Bermula dari Pilihanraya Umum ke 12 sehinggalah pilihanraya raya kecil pasca PRU ke 12 Umno sudah melihat bagaimana mereka semakin ditolak oleh majoriti rakyat di negara ini walaupun di kawasan yang selama ini menjadi kubu, sarang dan kandang mereka sendiri. Siapa yang pernah menjangkakan Pas boleh menang di Johor? Umno juga tidak pernah terfikir yang mereka tewas di lima negeri kepada Pakatan Rakyat. Serba serbi tidak menjadi kali ini penyertaan Umno dalam pilihanraya.

Oleh itu pilihanraya di Perak dan Penanti menjadi igauan ngeri kepada Umno. Dari hari ke hari, zikir dan ucapan mereka hari ini ialah pilihanraya tidak perlu, membazirkan duit rakyat dan membuang masa rakyat. Sebenarnya itu cuma alasan bagi Umno yang fobia. Pernah tak Umno mengelak untuk menyertai pilihanraya seperti sekarang? Kalau dulu mereka cukup angkuh dan mendabik dada sehingga ada di kalangan mereka yang menyebut 'kalau Umno letak tunggul kayu atau batang pisang sekalipun sebagai calon pilihanraya mereka boleh menang'.

Hari ini mereka terpaksa menjilat dan menelan kembali kebongkakan dan kesombongan mereka. Kalau Umno merasakan buat pilihanraya di Perak membazir duit kerajaan (duit rakyat) saya cabar Umno jika mereka berani sama-sama bersetuju dengan Pakatan Rakyat untuk adakan pilihanraya semula di Perak, kos pilihanraya itu ditanggung melalui kutipan derma di kalangan rakyat. Saya yakin ramai rakyat yang akan tampil untuk menderma kepada kerajaan atau SPR yang penting pilihanraya dapat diadakan sebagai penyelesaian konflik politik di Perak.

LAGI KES DEMAM SELSEMA BABI DI MALAYSIA

Kes kedua influenza A (H1N1) dikesan di negara ini melibatkan seorang pelajar perempuan yang merupakan rakan kepada kes pertama yang dikesan semalam.

Kes kedua itu disahkan oleh Institut Penyelidikan Perubatan pagi ini dan mangsa berada di Hospital Pulau Pinang dalam keadaan stabil.

Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. Ramlee Rahmat mengumumkan mengenainya di sini hari ini.

SUKAN PASTI KAWASAN BUKIT KATIL SEDANG BERLANGSUNG


Kontigen Pasukan Yang Bertanding....Misi Mempertahankan Kejuaraan
Sepakan Percuma Gaya Christiano Ronaldo....Awas Pasti Kawasan Jasin!

Kehebatan Pasukan Bola Jaring yang bertanding
Sepakan penalti gaya silat terbang
Pasti Seri Jati dan Pasti Al Ikhwan yang menjadi johan dan naib johan bolasepak
Ketua pasukan al Ikhwan menerima piala pusingan dari YDP Kawasan Bukit Katil Saudara Sofi Wahab

BUMI MELAKA MENJADI SAKSI

Mungkinkah hari ini akan tercatat lagi satu sejarah dalam kejohanan Sukan Pasti Kawasan Bukit Katil yang bakal berlangsung di padang Maahad Ar Rahmah. Pasukan dari Pasti Al Kautsar dan Pasti Ar Rahmah dalam misi untuk mencipta hatrik sebagai juara tiga kali berturut-turut dalam permainan bola sepak dan bola baling. Sekiranya kedua-dua pasukan berkenaan muncul juara lagi tahun ini, piala pusingan akan jadi milik mereka. Mungkinkah Dewan pemuda Pas Kawasan Bukit Katil terpaksa pecah tabung untuk membeli piala pusingan baru tahun hadapan?

Pasti Kawasan Bukit Katil juga dalam misi mengekalkan status juara Sukan Pasti Negeri yang dimenangi pada tahun lepas. Maklumat sahih diperolehi mengatakan pasti-pasti kawasan lain telah membuat persedian intensif untuk menyingkirkan Pasti Kawasan Bukit Katil pada tahun ini. Khususnya Pasti Kawasan Jasin yang telah membina 'stadium' baru di hadapan Pasti Al Amin sebagai tuan rumah kejohanan Pasti Kawasan Jasin.

Hari ini juga julung-julung kali akan diadakan serentak Sambutan Hari Guru Pasti Kawasan Bukit Katil Jom...Beramai-ramai ke Sukan Pasti Kawasan Bukit Katil...