16 January 2009

"JAHANAM YAHUDI","JAHANAM ISRAEL" "JAHANAM" AMERIKA BERGEMA DI MASJID AL ADZHIM

Masjid Al Adzhim, masjid negeri Melaka bergema dengan slogan anti yahudi dan Amerika. Ribuan umat Islam(tak dapat nak agak berapa tapi yang pastinya beribu) hadir menyatakan bantahan dan sokongan dalam demontrasi tersebut.

Demontrasi anjuran Dewan Pemuda Pas Melaka(DPPM) dipimpin oleh Ustaz Kamarudin Sidek iaitu ketua pemuda DPPM. Himpunan itu juga turut dihadiri oleh wakil Angkatan Muda Keadilan dan NGO.

Slogan jahanam yahudi, hancur Amerika dilaungkan dengan diselang seli dengan laungan takbir. Demontrasi ini merupakan antara demontrasi terbesar anjuran DPPP Melaka.

Dalam demontrasi itu juga kutipan derma kilat dilancarkan bagi disumbangkan kepada kerajaan Hamas Palestin.

Demontrasi ini berlangsung dalam suasana aman dan terkawal tanpa sebarang insiden buruk yang selalu digembar-gemburkan. Pasukan keselamatan juga dilihat memberi kerjasama dan mengawal demontrasi yang diadakan dengan baik.

Semoga sokongan dan bantuan kepada Umat Islam di Gaza Palestin akan berterusan dari kita semua umat Islam yang prihatin dengan nasib saudara seagama. Semoga Israel Yahudi laknatullah dan sekutu utamanya Amerika akan dibinasakan oleh Allah SWT.

Logo yahudi dan patung yahudi yang dibakar


Ustaz Kamarudin sedang menyampaikan ucapan mengecam Yahudi dan sekutunya


Ribuan umat Islam yang hadir menyatakan sokongan

Saudara Sofi / Blogger Mutaligat Ketua Penerangan Pas begitu bersemangat berpidato

ust Kamarudin memimpin bacaan doa sebelum bersurai

KEPALA BABI DITEMUI DI DALAM SURAU AKADEMI ISLAM UM


Ingatkan isu babi hanya melibatkan isu orang kampung seperti berlaku dalam dua kejadian di Masjid Tanah dan terbaru di Pokok Mangga Melaka je rupa-rupanya kat universiti pun ada juga golongan yang tak cerdik.

Hari ini UM, IPTA terulung negara gempar dengan kepala babi yang diletakkan di dalam surau Akademi Pengajian Islam UM. Satu perbuatan yang saya anggap lebih teruk daripada Yahudi laknatullah. Sesiapa pun yang terlibat pasti akan menerima azab yang dashyat di akhirat nanti jika tidak bertaubat kepada Allah SWT.

Mereka yang kurang ajar dan biadab ini sengaja hendak mencetuskan kemarahan umat Islam. Motifnya tidak diketahui tetapi ia pasti berkait rapat dengan pilihanraya kampus yang sedang berlangsung sekarang.

Apa yang dikesalkan budaya samseng dan kurang ajar bukan sahaja berlaku seperti dalam pilihanraya KT sahaja tetapi turut melanda golongan intelek yang masih tidak cerdik.

Golongan ini bukan sahaja akan melingkupkan negara pada masa akan datang tetapi bakal menjadi penjenayah profesional(BAHLUL)!

Apa-apapun saya mengharapkan semua pihak bertenang dan tidak terikut-ikut provokasi yang cuba dicetuskan. Ingatlah mereka yang menghina agama Allah dan mencemari kesucian rumah ibadah tidak akan terlepas dari menerima pembalasan sama ada di dunia dan di akhirat nanti.

BILA POLIS TERLALU RAMAI DI KT, APA JADI DI MELAKA?Dalam perjalanan menghantar isteri pagi ni, lampu isyarat di persimpangan masjid Al Adzhim rosak. Kereta bersimpang siur dan masing-masing tak boleh bergerak. Semua nak cepat pergi kerja dan hantar anak sekolah.

Saya mencari-cari mana perginya polis trafik yang bertugas. Tak ada! Baru saya teringat polis dari Melaka ramai dah dihantar bertugas ke KT sebelum penamaan calon lagi. Di antaranya jiran dan seorang sepupu saya dari cawangan trafik IPK Melaka dan Melaka Tengah.

Sampai kat persimpangan menghala ke Lorong Durian Daun pun sama, biasa ada polis trafik bertugas hari ini tak ada!

Patutlah kawan saya kata kat KT polis ada setiap simpang dan lampu isyarat, menjaga lalu lintas dan keselamatan kat sana!