07 January 2009

UMAT ISLAM WAJIB BOIKOT PRODUK ISRAEL

Apa bantuan dan sumbangan kita kepada penderitaan umat Islam Palestin? Adakah kita begitu lemah dan malas untuk menadah tangan kepada Allah untuk memohon keselamatan saudara kita seagama?

Jika berdoa pun kita tidak mampu, kita WAJIB boikot semua produk yahudi Israel, Bila kita membeli produk Yahudi bermakna kita juga turut sama menyumbang kepada ekonomi Israel. Sedarlah setiap sen yang kita belanjakan tanpa disedari kita 'melabur' untuk Israel membeli kelengkapan senjata dan membayar gaji tentera mereka untuk membunuh saudara kita di Palestin. Apa tunggu lagi????

EHEM....HARGA MINYAK NAIK LEPAS PILIHANRAYA KUALA TERANGGANU?


Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna ( KDNHEP) Datuk Shahril Samad memberi jaminan bahawa harga minyak tidak naik sehingga penghujung Januari ini.

Maknanya pada 1 Febuari minyak boleh naik dan boleh juga tidak naik!Apa pasal tak naikkan minyak sekarang? Jawapannya mudah je, semuanya kerana pilihanraya kecil di Kuala Terangganu.

Harga minyak dunia akhir-akhir ini meningkat disebabkan faktor kebimbangan kekurangan bekalan akibat tindakan rejim zionis di Palestin.

Apa-apapun dijangka kadar kenaikan hanya sekitar 10 sen tidak seperti kenaikan terlampau pada Mac tahun lepas. Namun nilai kenaikan 10 sen setiap liter akan memberi kesan langsung kepada kenaikan harga barang.

Ini pun satu hal juga peniaga di Malaysia, bila minyak naik cepat aje naikkan harga barang tapi bila minyak turun harga barang tak pulak turun, malah terus naik dengan pelbagai alasan yang diberikan oleh mereka.

Sampai bila perkara ini nak terus berlaku, pihak KDNHEP dan yang sewaktu dengannya buatlah sesuatu langkah perlu untuk mengatasi masalah ini. Jika tak mampu nak selesaikan masalah bagilah orang lain jawatan tu.

Kepada pengundi di Terangganu inilah masanya anda memberi isyarat kepada kerajaan agar tidak bertindak sewenang-wenangnya menaikkan harga minyak tanpa kajian dan pertimbangan yang mendalam.