15 March 2009

ROSMAH 'TERKEJUT' DIKAITKAN DENGAN PEMBUNUHAN ALTANTUYA

Dalam satu laman portal berita , Isteri Timbalan Perdana Menteri Datin Rosmah Mansor dilaporkan ‘terkejut’ dengan pihak pembangkang yang mengaitkan mereka dalam isu pembunuhan wanita Monggolia Altantuya Sharibu. Rosmah dilaporkan kesal dengan kenyataan tersebut dengan menyatakan mereka juga mempunyai nilai kemanusiaan.

Kenapa baru hari ini Rosmah tekejut, telah sekelian lama pelbagai dakwaan dikemukakan kepada mereka. Malah dalam satu laporan bersumpah Raja Petra Kamarudin jelas mengaitkan Rosmah secara lansung dalam pembunuhan wanita Monggolia itu pada malam kejadian. Kenapa Rosmah sebelum ini hanya mendiamkan diri? Jika isteri saya berada dalam situasi Rosmah, saya akan meminta isteri saya menyaman pihak yang menuduh. Ini tuduhan berat, bukan sahaja berkaitan soal maruah dan prinsip tetapi ia berkaitan dengan kes jenayah!

Memanglah kes Raja Petra sudah dibawa ke mahkamah atas dakwaan membuat dakwaan palsu tetapi laporan itu bukan dari Rosmah tetapi datang dari laporan polis oleh pihak lain.

Pendedahan akhbar Peranchis Liberation minggu lalu semakin menguatkan spekulasi dan dakwaan bahawa najib dan isterinya terlibat dengan tragedi itu. Akhbar berkenaan juga menceritakan secara terperinci bagaimana Altantuya dibunuh dengan kejam. Sekali lagi kenapa Najib dan isterinya hanya berdiam diri? Semua ini mengundang pelbagai teka-teki apa yang sebenarnya yang berlaku.

Saya bukan menuduh, tetapi Najib dan Rosmah wajar membersihkan segala tuduhan dan dakwaan yang dikaitkan dengan mereka. Sekali lagi saya mengharapkan agar Pak lah menangguhkan proses peralihan kuasa kepada timbalannya selagi nama Najib dan Rosmah benar-benar bersih daripada segala dakwaan yang boleh menjejaskan imej negara di mata dunia.