08 August 2010

PAS LABUR BERPULUH JUTA REKRUT PELAJAR MESIR?

Menteri yang juga ahli parlimen Kemaman yang kini Pengerusi Kelab Umno Luar Negara berkata Pas membelanjakan berpuluh juta ringgit untuk menubuhkan 'kilang' pembangkang di kalangan pelajar Malaysia di Mesir. Beliau berkata demikian sewaktu merasmikan Majlis Induksi dan Makan Malam Pelajar Baru United Kingdom dan Ireland 2010 di PWTC semalam.

Menurutnya kos berkenaan untuk menampung kehadiran pemimpin Pas di Mesir. Katanya lagi langkah Pas adalah untuk memastikan Mesir kekal sebagai tempat paling subur untuk menghasilkan pemimpin dan penyokong mereka.

Tak tahulah daripada Shabery Cheek dapat maklumat atau bukti. Kalau bab ramai pelajar Mesir menjadi pimpinan dan penyokong Pas itu saya setuju. Mereka di sana belajar bab syariah, usuludin, tafsir,hadis dan pelbagai cabang ilmu Islam.Tak kan mereka nak sokong Umno yang menolak Islam yang syumul dan bersekongkol dengan syarikat Yahudi Apco Worlwide.

Kalau ada pun pelajar Malaysia yang belajar di Mesir yang menyokong Umno, mereka sebenarnya tak berapa 'empuk' dan mengaji kitab tak habis ataupun mereka yang tergoda dan terpesona dengan habuan berada dalam Umno.

Nampaknya Pas kini menjadi sebuah parti kaya raya yang mempunyai dana berjuta-juta. Kalau di Mesir Pas habis berpuluh juta, maknanya di tempat lain Pas habis beratus juta dan mungkin mencecah bilion.

Maka Polis dan SPRM kena siasat mana Pas dapat duit banyak tu. Boleh jadi Pas dapat dana dari Osama Ben Laden! Mungkin juga pemimpin Pas jumpa harta karun dalam tanah dan gua.

Semua ini menunjukkan pemimpin Umno kini sudah kering dan tak ada modal untuk menyerang dan memfitnah Pas. Kalau Pas mempunyai duit berjuta-juta tak perlulah Pas menagih sokongan dari ahli dan penyokongnya untuk memberi derma atau infaq. Tak payah Pas susah-susah edar uncang dan tin kosong setiap kali majlis ceramah.

Tetapi saya juga tak nafikan Pas memang mempunyai duit berbilion ringgit tetapi bukan dalam mana-mana akuan milik Pas atau pemimpinnya tetapi berada di dalam poket dan akaun ahli dan penyokongnya yang kini berjumlah ratusan ribu orang di seluruh negara. Maka polis dan SPRM kena siasat semua akaun milik ahli dan penyokong Pas itu.