16 October 2008

KEMEWAHAN WAD KENAMAAN DI HOSPITAL MELAKA...

Dalam posting yang lepas saya ada menyiarkan tentang masalah kekurangan wad dan parking yang semakin kritikal di Hospital Besar Melaka. Masalah itu masih berterusan sehingga hari ini. Malah saya difahamkan masalah wad semakin serius sehingga wad-wad biasa semakin sesak apabila katil-katil tambahan terpaksa dibawa masuk akibat wad yang ada tidak mampu menampung pesakit yang ramai.

Dalam kesesakan dan kesulitan serta penderitaan yang dialami oleh rakyat di negeri dengan kemudahan kesihatan yang di Hospital Besar Melaka pemimpin atasan menikmati kemewahan ala hotel lima bintang di wad kenamaan yang ditempatkan di tingkat 4 Blok A hospital Melaka. Mungkin kemewahan ini menyebabkan mereka lupa penderitaan yang dialami oleh rakyat bawahan.


PINTU MASUK WAD KENAMAAN SAJA BERNILAI RIBUAN RINGGIT


LALUAN MASUK DIHIASAI KEMEWAHAN

MENGALAHKAN HOTEL LIMA BINTANG

BANJIR LAGI...

Semalam sekali lagi beberapa tempat di Melaka di landa banjir kilat kali ini melibatkan beberapa kampung di Asahan, Jasin Melaka. Di antara kampung yang terlibat ialah kampung Rim sehingga menyebabkan air naik hingga ke paras pinggang di rumah penduduk kampung. Banjir yang berlaku semalam menyebabkan sepanjang jalan ke kampung Rim hingga ke Asahan ditenggelami air.

Kepada Datuk Ali Rustam lupakanlah hasrat cita-cita besar untuk merebut jawatan Timbalan Presiden Umno dengan terlebih dahulu menyelesaikan masalah banjir yang semakin kerap melanda Melaka akhir-akhir ini

BERPULUH KENDERAAN YANG TERKANDAS

RUMAH PENDUDUK KAMPUNG YANG DINAIKI AIR