31 May 2009

PENANTI AMAN DARI PENGUNDI HANTU

Pilihanraya Kecil Penanti yang sedang berlangsung hari ini mencatat dua sejarah tersendiri dalam proses pilihanraya di negara ini. Pertama, Umno@BN tidak bertanding dan kedua saya rasa satu-satunya pilihanraya yang aman dari pengundi hantu.

Jika dalam pilihanraya yang lain sama ada umum atau kecil, isu pengundi hantu sering diperkatakan. Sama ada yang menjelma sebelum hari pengundian atau muncul secara tiba-tiba pada hari mengundi. Mereka boleh datang secara rombongan atau datang secara bersendirian.


Dalam pilihanraya kecil kali ini tidak langsung kedengaran tentang pengundi hantu. Apa maknanya tu? Bermakna pengundi hantu hanya wujud bila adanya Umno@BN! Di mana ada Umno@BN bertanding di situ ada pengundi hantu...Lebih banyak tempat yang Umno@BN bertanding lebih banyak pengundi hantu yang berkeliaran. Jadi kesimpulannya, hanya satu cara untuk memastikan tidak muncul pengundi hantu pada setiap kali pilihanraya, Umno@BN tak payah bertanding! Jika tak percaya, tengoklah nanti pilihanraya kecil di Manek Urai bulan Julai nanti isu pengundi hantu pasti akan kedengaran sekali lagi. Ini menunjukkan Umno@BN dan pengundi hantu memang tak dapat dipisahkan...

1 comment:

Anonymous said...

Siapa la agaknya hantu yang sebenar?

:JoE: