09 June 2009

SETELAH TERSEPIT DAN TERDESAK UMNO SIBUK DENGAN KERAJAAN PERPADUAN

Hari ini isu kerajaan Perpaduan terus menguasai tajuk-tajuk utama media milik Umno@BN. Apabila Umno@BN memberi liputan yang meluas idea yang dikemukakan oleh Tuan Guru Dato Seri Hj. Abdul Hadi Awang menunjukkan bahawa Umno@BN merasakan akan mendapat manafaat daripada isu ini. Jika tidak jangan mimpi media milik Umno@BN memberi publisiti kepada sebarang berita dan ucapan pimpinan sama ada dalam Pas atau Pakatan Rakyat.

Kepada semua ahli dan penyokong Pas nasihat saya apa-apa perkembangan berkaitan isu ini sila dapatkan maklumat daripada pimpinan dan lidah rasmi parti. Apa-apa keputusan yang dibuat oleh pimpinan dan jemaah kita wajib taat selagi tidak menyuruh kepada perkara kemungkaran dan kemaksiatan. Apa yang kita rasa baik belum tentu baik untuk jemaah. Yakinlah keputusan yang dibuat secara amal Jamie jauh lebih baik, afdal dan berkat berbanding dengan keputusan secara individu atau kumpulan tertentu. Lebih-lebih mereka yang tak ada kena mengena dan bersangkut paut sebagai ahli Pas. Jadi mereka tidak faham konsep amal jamaie, konsep ketaatan atau wala' dalam Pas. Mereka akan tulis dan bercakap berdasarkan apa yang bersarang dalam akal dan pemikiran mereka yang sempit dan terhad.

Usah kita mudah melatah dan terbawa-bawa pemikiran kita dengan propaganda media Umno@BN. Itu memang sudah kerja mereka dulu kini dan selamanya. Malah tidak pelik pun, kerana Umno@BN kini berada dalam situasi tersepit dan terdesak. Pergolakan dalaman Umno , kemelut dalam parti komponen, isu ketelusan dalam pemerintahan dan sistem kehakiman, kegawatan politik dicetuskan Umno di Perak menyebabkan Umno@BN sanggup membuat apa sahaja untuk mengekalkan kuasa.

Sokongan padu dan berterusan majoriti rakyat secara konsisten dalam pilihanraya Umum ke 13 dan pilihanraya kecil pasca pilihanraya begitu mencemaskan UmnO@BN. Begitu juga kerjasama erat yang wujud dalam Pakatan Rakyat begitu dicemburi oleh Umno. Sambutan dan sokongan golongan bukan Islam kepada Pas menyebabkan Umno bertambah panik dan terpaksa menekan butang kecemasan untuk terus bertahan dalam politik negara.

Justeru itu tidak hairanlah pemimpin Umno@BN merasakan isu kerajaan Perpaduan boleh menjadi tali hayat untuk terus berkuasa. Namun yakinlah dengan kebijaksanaan pimpinan Pas dan hidayah serta petunjuk dari Allah SWT isu ini akan menjadi perangkap kepada Umno@BN. Saya tidak ragu-ragu akan hal ini, sejarah 55 tahun dalam arus politik negara cukup mematangkan Pas dalam menangani isu ini. Apa yang pasti, hanya orang yang bodoh sahaja akan dipatuk ular kali kedua dalam lubang yang sama.

No comments: