16 June 2009

TUAN GURU NIK AZIZ SILAP!


Mursyidul Am Pas YAB Tuan Guru Dato Nik Aziz Nik Mat berkata ada sesuatu yang tak kena kepada Perdana Menteri 1Malaysia kerana walaupun telah tiga bulan dilantik menjadi Perdana Menteri sokongan dan sambutan yang diterima agak 'suram'.

"Dalam ukuran kepada populariti Perdana Menteri yang baru, kalau kita ambil daripada kaca mata "ucap tahniah" yang diterima oleh Malaysia, setakat ini yang saya diberi faham hanya Singapura, Brunei, dan baru-baru ini Amerika yang ucapkan tahniah. Hanya tiga pemimpin negara dari seluruh dunia yang menyampaikan ucapan tersebut.

"Kita telah masuk ke bulan ketiga sejak pelantikan Perdana Menteri yang baru. Kalau itulah ukuran sambutan orang terhadap perdana menteri yang baru maka sudah tentu ada sesuatu yang tidak kena,"jelasnya.

Jika hanya 'ucapan tahniah' menjadi kayu ukur Tuan Guru Nik Aziz tentang populariti perdana Menteri 1Malaysia maka Tuan Guru sebenarnya telah melakukan kesilapan.

Mana ada mana-mana perdana Menteri dalam dunia yang mendapat liputan dan publisiti besar-besaran sebelum dan semasa menjadi perdana Menteri seperti di Malaysia? Lihatlah Perdana Menteri 1Malaysia, belum jadi perdana Menteri ceritanya mendapat liputan meluas akhbar seluruh dunia. Dari akhbar Liberation Peranchis sehingga akhbar dari negara jiran serantau seperti Indonesia.

Malah negara mundur seperti Monggolia yang mungkin rakyatnya tidak pernah kenal Perdana Menteri Malaysia sejak zaman merdeka, hari ini cukup mengenali siapa Perdana Menteri Malaysia. Ini menunjukkan Perdana Menteri 1Malaysia kita cukup popular dan terkenal!

2 comments:

TBO said...

salam ha ha memang kelas artikel ni he he

Zorro said...

Salam, ye tak ye juge... yg ucap tahniah sebab nak amik hati jer, yg lain tunggu masa nak soal kalau PM Malaysia pergi sana...