04 February 2010

KERANA NAK GEGAU MELAKA SATU MELAKA KENA GEGAU

Malam ni berlansung program Gegau Melaka yang akan dirasmikan oleh presiden parti yang mendakwa jadi juara rakyat bertempat di Dataran Klebang. Nak gegau Melaka ke atau pokok kelapa gegaulah. Panggillah mak cik-mak cik dari wanita Umno atau Puteri Umno untuk meramaikan. Apa yang jadi masalah kerana bimbang orang tak ramai maka habis semua jabatan kerajaan kena paksa dan kerah untuk menunjukkan bahawa parti juara rakyat mendapat sokongan.

Setiap sekolah di sekitar Melaka diwajibkan menghantar paling kurang sebuah bas untuk membawa pelajar. Sekolah rendah tak disuruh nanti nampak sangat budak-budak belum aqil baligh yang ramai sokong parti juara rakyat.

Hari ni anak saya kata tak nak pergi sekolah agama. Saya tanya kenapa? Anak saya beritahu kalau pergi pun tak belajar sebab semua ustaz dan ustazah kena pergi Dataran Klebang. Tak berpuas saya telefon guru besar sekolah agama anak saya. Saya tanya kenapa anak saya disuruh balik awal. ( walaupun sebenarnya dah tahu jawapannya)

Minta maaf Encik, kami diarahkan oleh Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) berkumpul di masjid Negeri untuk pergi ke Dataran Klebang bersama dengan PM.

Emmm...Pecah tembelang Umno...Tetapi yang jadi masalahnya budak-budak sekolah yang jadi mangsa...

1 comment:

Anonymous said...

bodos punya pemimpin juara fitnah. abis jalan kena tutup aku nk pi keje pun susah tghari tadi. kete yg parking tepi jalan sebelahan UiTM bandar melaka kt graha peladang habis kena halau ngan polis bangang.. padahal tu kan lot parking yg disediakan utk parking kete bukan parking bini rosmah tipu rakyat fitnah anuar tu.... cilako