17 October 2010

PRK GALAS: UMNO GANTI 'PROJEK MEE SEGERA' DENGAN PROJEK EKSPRES!

Apabila bekas Adun Pas Dun Galas pulang ke rahmatullah, TPM beritahu bahawa Umno akan bertanding dan berjanji tidak ada sebarang janji projek "mee segera' seperti kelaziman.

Kenyataan ini mudah difahami kerana menyedari janji projek jambatan semasa PRK di Manek Urai masih belum tertunai. Malah banyak lagi janji pembangunan belum mampu dilaksanakan dengan 1001 macam alasan. Umno juga menyedari bahawa rakyat hari ini bukanlah bodoh seperti yang mereka sangka umpama kerbau dicucuk hidung dan burung belatuk yang hanya tahu angguk sahaja.

Tetapi itu cuma retorik sahaja, Umno dan rasuah pilihanraya tak mampu dipisahkan. Apa lagi kempen yang Umno mampu lakukan selain menabur janji, merasuah pengundi dengan pelbagai cara sama ada dalam bentuk 'bantuan', 'duit poket', 'duit belanja sekolah', 'duit zakat' dan sebagainya serta yang paling popular dan paling gila iaitu projek mee segera.

Terkini "projek Perumahan Rakyat' di Galas yang dinyatakan oleh Tengku Razaliegh baru-baru yang akan diumumkan secara rasmi oleh TPM di Galas pada 24 Oktober ini. Ini bukan projek 'mee segera' ke.Ohh saya terlupa 'projek mee segera' dah tak ada...mungkin lepas ni Umno akan guna istilah 'projek Ekspres' pulak!

Bagi saya rakyat Kelantan sudah cukup matang dan cerdik berpolitik..Ingat amanat To Guru dulu...bagi duit ambik...bagi gula kacau..bagi kain pakai...bagi rumah tinggal. Undi pakat-pakat pangkah bulan!

No comments: