25 December 2010

HA..HA..84% RAKYAT MALAYSIA FAHAM 1MALAYSIA

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata 84% rakyat Malaysia faham konsep 1 Malaysia berbanding sasaran 75% yang ditetapkan. Kajian itu berdasarkan kajian terhadap 15,353 responden.

Baguslah macam tu, nampaknya pak cik dan mak cik di Hulu Tembeling, Kuala Berang, Sik, Kuala Nerang termasuk yang tinggal di Pengkalan Hulu di Perak sudah faham konsep 1Malaysia. Jadi tak sia-sialah Umno/BN bayar pada syarikat Yahudi Apco Worlwide RM 77 juta setahun kerana hasilnya sangat memuaskan.

Maka apa tunggu apa lagi kalau dah 84% sudah faham konsep 1Malaysia, bubarkan parlimen sekarang, Umno/BN senang-senang boleh menang besar.

Kalau cakap dengan orang kampung boleh le temberang. Nak tanya kepada Rais Yatim, siapa responden yang 15,353 tu? Adakah kajian itu mempunyai kesahan dan kebolehpercayaan berdasarkan min dan sisihan piawainya?

Kalau berani saya cabar dedahkan hasil kajian tersebut untuk buktikan rakyat benar-benar menyokong Umno/BN. Adakah kajian ini untuk menutup dapatan kajian badan bebas Merdeka Centre populariti PM sudah merudum? Mungkin juga kajian ini untuk menutup kesedihan atau perasaa gundah gulana pimpinan Umno bahawa majoriti rakyat Selangor menyokong Pakatan Rakyat?

Apa yang pelik bin ajaib, kajian yang diumumkan oleh Rais Yatim ini muncul tiba-tiba ketika isu Dato Seri Anwar digantung selama 6 bulan selepas mengaitkan 1Malaysia dengan 1Israel di Parlimen. Kajian yang muncul tiba-tiba seperti munculnya 'surat sokongan' daripada Apco Worlwide 1Malaysia tak sama dengan 1Israel untuk menghalalkan tindakan 'Pendekar Mustar' yang mengantung ahli parlimen Pakatan Rakyat. Kajian ini juga muncul tiba-tiba ketika kerajaan Pakatan Rakyat melarang sebarang logo dan promosi terhadap 1Malaysia dalam program melibatkan kerajaan negeri.

Kita tunggu lagi apa kejutan seterusnya yang akan muncul secara tiba-tiba....1Malaysia!

1 comment:

Anonymous said...

1 Malaysia (Pak Menteri) 1 Indonesia (Amah)kes baru , 1 Malaysia (PM) 1 Mongolia (Model)kes dah lama ....hahahahahahaha..... apa lagi kejutan lepas ni...