26 February 2011

ALI RUSTAM TERUS BERSIKAP KEBUDAK-BUDAKAN


Pengarah Pilihanraya Pas, Dato Halim Abdul Rahman telah menjelaskan dalam sidang akhbar kelmarin tidak wujud lagi kawasan selamat atau kubu bagi Umno. Penyertaan Pas di PRK Merlimau jelas iaitu akan berjuang habis-habisan untuk menawan kerusi DUN Merlimau.

Walau bagaimanapun Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Muhd. Ali Rustam masih tak faham atau sengaja buat tak faham tentang penyertaan Pas kononnya untuk menguji kekuatan. Saya mencabar Ali Rustam untuk menjelaskan siapa pimpinan Pas yang keluar kenyataan itu bila dan di mana? Malah beliau bersikap kebudak-budakan apabila hari ini menyuruh Pas menarik diri dan menyerah kalah dengan beri kemenangan percuma kepada Umno/BN.

Apakah beliau cukup tertekan dan terdesak? Ramai pemerhati politik menyifatkan pertembungan di Merlimau bukan di antara Pas dan Umno tetapi lebih kepada usaha Ali Rustam menguji pengaruh dan populariti yang tercalar teruk. Beliau begitu bersungguh dan beria-ia dengan harapan namanya akan kekal pada penggal pilihanraya umum akan datang.

PRK Merlimau merupakan medan yang terbaik untuk pengundi Merlimau khasnya dan rakyat Melaka dan Malaysia amnya untuk menyampaikan mesej dan suara rakyat bahawa tidak ada tempat bagi pemimpin yang rasuah serta melakukan pembaziran serta salah guna duit rakyat. Mengundi Umno/BN di Merlimau seolah-olah rakyat merestui dan mengiktiraf kaki rasuah memimpin mereka.

Jadi tidak hairanlah selepas memfitnah bahawa Malaysia akan jadi seperti Mesir jika Pas memerintah dan kini Ali Rustam meminta pula Pas menarik diri dan menyerah kalah di Merlimau!

No comments: