11 June 2011

PENAYANG VIDEO LUCAH DIPENJARA...RAHIM TAMBY CHIK???

Seorang bapa empat anak dijatuhi hukuman penjara tiga tahun oleh Mahkamah Sesyen Melaka semalam.Hakim Zaharah Hussain menjatuhkan hukuman itu terhadap pemandu bas, P Kanapathy, 38, dan memerintahkan ia berjalan mulai semalam.

Terdahulu, tertuduh meminta mahkamah supaya meringankan hukuman dengan alasan mempunyai empat anak berusia antara empat hingga lapan tahun apabila tiga daripadanya masih bersekolah, manakala isterinya tidak bekerja.

Tertuduh turut mengakui tindakan menayangkan video lucah adalah satu kesalahan apabila soalan mengenainya diaju Zaharah terhadapnya.

Timbalan Pendakwa Raya, Akmalhana Mohammed meminta hukuman maksimum dikenakan terhadap tertuduh kerana cuba mengambil kesempatan terhadap mangsa pada waktu malam dan tindakan itu mengundang pelbagai perkara buruk.

Dalam hal ini saya memuji pihak polis kerana berjaya menyelesaikan kes ini dalam masa yang singkat.Walau bagaimanapun rakyat hari ini ternanti-nanti apakah tindakan pihak berkuasa khususnya pihak polis terhadap Trio Dato T yang diketuai oleh Rahim Tamby Chik yang secara terbuka mengaku menayangkan video lucah di rumah tetamu kerajaan Carcosa sri Negara.

Apakah ada kitab undang-undang lain yang menjadi rujukan pihak polis? Adakah pihak polis merujuk kes berkenaan berdasarkan buku Pelembagaan Umno? Adakah tindakan Rahim Tamby Chik menayangkan video lucah adalah satu kebenaran dan boleh membawa kebaikan kepada rakyat?

Kini seperti diramalkan muncul pula video melibatkan video lucah edisi baharu yang melibatkan Timbalan Presiden Pas Tn. Hj. Muhamamad Sabu. Maka pihak polis dan Umno tidak boleh cuci tangan dan menyalahkan rakyat jika mereka mendakwa bahawa polis dan Umno memang bersekongkol dalam isu ini.

Tidak ada cara lain untuk rakyat Malaysia menyelamatkan rakyat khususnya generasi muda daripada dirosakkan dengan unsur lucah yang melampau yang kini seolah-olah dihalalkan secara terbuka kecuali memastikan pilihanraya ke 13 rakyat bangkit membuat perubahan dengan memastikan Umno/BN tidak lagi berkuasa di negara ini.1 comment:

cucu datok mandaliar said...

org yg menayangkan video lucah ada se orang manusia yg berpaksikan umno dan mempunyai sejarah kelucahan yg terlampau.....