21 April 2009

LELONG CAMRY EXCO PERAK BUKTI KEANGKUHAN ZAMRY


Kerajaan haram Perak yang diterajui oleh Datuk Zamry Abdul Kadir akan melelong 16 buah kereta Toyota Camry 2.4 yang baru digunakan tidak sampai dua bulan.

Menurut kenyataan tender terbuka yang dihantar ke bahagian iklan sebuah akhbar berbahasa Melayu di sini hari ini, lelongan kereta itu akan berlangsung di tempat letak kereta Bangunan Perak Darul Ridzuan di sini mulai 9.30 pagi hingga 4 petang pada 4 hingga 18 Mei ini.

Walau bagaimanapun kenderaan rasmi Menteri Besar Rakyat Dato Seri Ir Nizar Jamaludin plat pendaftaran AGS 10 tidak akan terlibat dalam lelongan tersebut.

Ini satu bukti keangkuhan Zamry dan mereka yang sewaktu dengannya yang cuba menunjuk lagak dan keangkuhan walaupun kes kemelut politik di Perak masih di peringkat perbicaraan di mahkamah. Apa akan berlaku jika mahkamah membenarkan saman Nizar bahawa pelantikan Zamry sebagai Menteri Besar bercanggah dengan pelembagaan yang akhirnya membawa kepada pembubaran Dun Perak?

Ini juga menunjukkan sikap gopoh dan tergesa-gesa serta balas dendam seperti tindakan mereka merampas kerajaan Perak dan membubarkan JKK di bawah Kerajaan Pakatan Rakyat dan terkini melelong kenderaan yang dibeli menggunakan duit rakyat.Tindakan menjual ini pasti menyebabkan kerugian duit rakyat kesan susut nilai yang berlaku.

4 comments:

Pak Lubis said...

Nak tunjuk kuasa tu ....

"Deep-Throat" said...

AGS 10 tidak akan dilelong. Nizar dah booked untuk beli. Mungkin penghargaan kerajaan negeri kepada MB dipecat untuk perkhidmatan selama 11 bulan.Boleh pakai lagi kereta yang terlalu dekat dihatinya.

Kalau saya, tokey Toyota saya ambil Nizar jadi duta Camry... a man who loves his Camry so dearly.

taiko said...

Nak beli lah kete tu..
Berapa harga mula??

Anonymous said...

padan muka hangpa, macam tu nak kena ajaq puak-puak yang hanya pandai guling atas jalan.